2018. április 10., kedd

BIG SOUP - japán étkezde a Keletinél

 

Teljesen véletlenül találtam egy cikket, amiben három újonnan nyílt keleti étkezde volt bemutatva.
Mivel a Keletiből indul a vonatom, és egyből a szomszédos utcában található az egyik, ellátogattunk hozzájuk. Ez a hely BIG SOUP névre hallgat, a Bethlen Gábor utca 6 alatt.

Már nyitás előtt ott ácsorogtunk 5 perccel. XD Nézték a boltból, hogy vajon mi már oda várunk? :)
Igen... mert siettünk tovább, vonatra, suliba, ki-ki a dolgára, így csak arra volt időnk, hogy benézzünk, és gyorsan együnk valamit.

Bent egyszerű, de nagyszerű elrendezés, berendezés fogadja a látogatót.
Külön, oldalt üveglapokkal elválasztott pultokhoz lehet leülni a masszív fa székekre.
Mindjárt a bejárat  mellett ott a kassza, ahol a rendelést leadhatjuk, felette egy kijelzőn lehet követni a rendelések számát, ahogy az már máshol is bevett szokás. Oldalt végig a fal mellett található a konyha rész, ahova két üvegablakon keresztül benézhetünk, és láthatjuk a szakácsokat szorgoskodni. Illetve az elkészült ételeket a konyha melletti, falba vágott ablakon keresztül adják ki.


A kis helyiség végében nyílnak a mosdók ajtajai. Van egy emeleti rész is, ahova a bejárat mellett, bal oldalon lehet felmenni. - nem voltunk fent, így arról nem tudok nyilatkozni -
Minden nagyon tiszta, az ételek kiírása egyértelmű, praktikus.
Rámen, gyoza, donburi, curry, tempura, saláta és egyéb zöldséges ételek közt lehet válogatni. Minden fajtából van teljesen vega változat is! A tofu imádók szintén megtalálják a maguk ételét.
Bár az étlapon nincs külön rajta, de lehet naponta kapni desszertet, és kapható üdítő is, ezekről a pénztárnál kell érdeklődni, milyenek vannak.
A személyzet nagyon kedves, udvarias, segítőkész, mosolygós! :)

Mi elsőre 6 darabos tofus gyozát ettünk, és szénsavas ásványvizet ittunk. Nagyon finom volt a gyoza, tofuval töltöttről még eddig nem hallottunk, de mivel szeretjük, ezt választottuk.

 

Majd még biztosan kipróbáljuk a többi ételt is. Az árak szerintem teljesen megfelelőek.
Szóval bátran ajánlom mindenkinek!  Aki arra jár, az ne a Mekibe, vagy a Burger King-be ugorjon be, hanem ide! :) Itt egészséges, friss ételeket kap a pénzéért.

Mivel új hely, ezért még a weboldal nem indult el, facebook-on sem láttam mozgást, így ide a blogomra kiteszem az étlapot. - egy négy oldalas, minőségi papírra nyomtatott étlap elvihető a boltból -






2 megjegyzés:

  1. Hali, mi múltkor hoztunk elvitelre csirkés gyozát, de mivel belekeveredett pár sertés, ezért volt alkalmunk mindkét ízt megkóstolni. :D Mindkettő nagyon finom volt, szószok közül viszont a csípős jött be jobban. Esetleg ráment ettél már ott? Arról tudnál nyilatkozni? Én még csak a Ramenka-ba ettem, de akkora adagot adtak, hogy alig bírtam megenni, viszont nagyon finom volt. Mivel még nem túl népszerű étterem és honlapja sincs így nem tudok nagyon máshol informálódni, szóval szívesen olvasnék egyéb ételekről is. (Vidéken élek szóval nem mindennap járok arra, hogy megkóstoljak mindent. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én is vidéki vagyok. :) Csak akkor szoktunk keleti étterembe, kajáldába menni, ha épp fent vagyok Pesten. De már sok helyen jártam.
      A gyoza pl nagyon finom, mi tofusat ettünk.
      Szószok közül mi a klasszikussal ettük, nekem az jön be legjobban.
      Ráment még nem ettem ott, de majd fogok. XD
      Ahogy a képeket elnéztem, meg olvastam neten véleményt, egész nagyok itt is a rámen adagok. Szóval éhes biztos nem leszel, ha megetted. :)
      A Rámenkánál vannak sokkal jobb helyek, mi oda nem szoktunk járni. - meg igazából én nem is vagyok nagy rámenes -
      Egyéb ételekről fogok egy másik posztot írni, mert voltak az étterembe ismerőseim. :) Képeket is teszek ki hozzá.


      Törlés